Blog

Csokoládés-diós muffin: Egy recept, amihez különleges reszelőre van szükség

Csabankó Kálmán
Csabankó Kálmán
2024.07.20 15:07
Csokoládés-diós muffin: Egy recept, amihez különleges reszelőre van szükség

A mai bejegyzésben egy igazi ínycsiklandó finomságot osztunk meg veletek, amelyhez különösen hasznos egy elektromos reszelő: a csokoládés-diós muffin. Ezzel a recepttel a muffin ízletes lesz,  rövid idő alatt elkészül, hiszen a reszelő segítségével könnyedén feldolgozhatjuk a hozzávalókat, így a sütés folyamata gyorsabb és élvezetesebb lesz.

A csokoládés-diós muffin története

A muffin, mint amerikai sütemény, az Egyesült Államokban vált népszerűvé a 19. században, de a tésztát és a különféle ízesítéseket már a régi angol konyhákban is használták. A csokoládé és a dió kombinációja az egyik legkedveltebb ízesítés, amely az édesség és a ropogós textúra tökéletes egyensúlyát adja. Az ilyen típusú muffinnak egy különleges vonzereje van, hiszen a frissen reszelt csokoládé és a finomra aprított dió gazdag ízt ad a tésztának, ami a reszelő használatával még gyorsabban elkészíthető.

Hozzávalók

  • 100 g étcsokoládé
  • 100 g dió
  • 200 g liszt
  • 150 g cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/4 teáskanál só
  • 1 tojás
  • 120 ml tej
  • 60 ml olvasztott vaj
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés

  1. A dió és csokoládé reszelése: Az első lépés a dió és a csokoládé előkészítése. Az elektromos reszelővel aprítsd finomra a diót, és reszeld le egyenletesen az étcsokoládét. A reszelt csokoládé és dió gyorsabban és egyszerűbben készül el ezzel az eszközzel, mint kézi reszelővel.

  2. Száraz hozzávalók összekeverése: Egy nagy tálban keverjd össze a lisztet, cukrot, sütőport, szódabikarbónát és a sót. Add hozzá a finomra reszelt diót és csokoládét, majd alaposan keverd össze.

  3. Nedves hozzávalók előkészítése: Egy másik tálban verd fel a tojást, majd add hozzá a tejet, olvasztott vajat és vanília kivonatot. Keverd jól össze.

  4. Tészta összeállítása: A nedves hozzávalókat öntsd a száraz hozzávalókhoz, majd keverd össze, amíg a tészta éppen csak összeáll egy kicsit. Ne keverd túl, mert ez szárazabb muffint eredményezhet.

  5. Sütés: Előmelegített sütőben, 180°C-ra állítva süsd a muffint 18-20 percig, vagy amíg a muffinok teteje aranybarna nem lesz, és a beleszúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön belőle.

  6. Hűtés és tálalás: Hagyd a muffinokat a formában 5 percig hűlni, majd helyezd őket egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek. 

Miért érdemes elektromos akkumulátoros reszelőt használni?

A csokoládé és a dió reszelése egyszerűbb és gyorsabb lesz, ha elektromos akkumulátoros reszelőt használsz. Az eszköz nemcsak időt takarít meg neked, hanem biztosítja, hogy a lereszelt alapanyagok egyenletesek legyenek, így a muffinok íze és állaga is tökéletes lesz. Ha még nem rendelkezel ilyen eszközzel, érdemes beszerezned egyet.

Vásárold meg most

Fedezd fel webshopunkat, és vásárolj elektromos akkumulátoros reszelőt, amellyel gyorsabban és hatékonyabban készítheted el kedvenc receptjeidet! Ne hagyd ki ezt a lehetőséget, hogy még több időt tölthess az ízletes ételek elkészítésével és élvezetével!

Ariete 447.OR Grati 2.0

Próbáld ki ezt a csokoládés-diós muffin receptet, és élvezd a reszelő nyújtotta könnyedséget a konyhában!